Як приготувати картопляну запіканку з м'ясом








Картопляні запіканки залежно від начинки дуже різноманітні, готуються просто з найдоступніших продуктів, а виходять смачними, ситними, ароматними і до того ж вельми чепурними, так що можуть служити прикрасою будь-якого столу.

kak prigotovit kartofelnuyu zapekanku s myasom 1 Як приготувати картопляну запіканку з мясом
Розповімо, як приготувати картопляну запіканку з м'ясом

В основі такої запіканки — правильне приготування картопляної маси або, іншими словами, пюре, яке має бути достатньо пластичним, що нагадує по консистенції некруте тісто. Для цього очищену картоплю відваріть в підсоленій воді (можна і зі спеціями) і відразу ж гарячі бульби або ретельно потовчіть, або протріть крізь сито, або пропустіть через м'ясорубку. Тепер в отриману масу вбийте яйця, додайте вершкове масло, сметану, якщо треба, посоліть, поперчіть і все гарненько вимісіть (співвідношення приблизно таке: на 1 кг картоплі — 1 яйце, 1 ст. Ложка вершкового масла, 2 ст. Ложки сметани) .

Як смачно приготувати картопляну запіканку

Якщо ви задумали відкриту запіканку, то просто розрівняйте картопляне тісто на листі, зверху покладіть начинку і поставте в духовку. Але частіше роблять закриті запіканки. Тоді розділіть картопляну масу навпіл, перший шар викладіть на деко, на нього начинку, прикрийте залишилися шаром, а верх можна змастити сирим яйцем або навіть вивести візерунки розведеним молоком картопляним пюре з кулінарного шприца. До речі кажучи, умільці роблять і багатошарові запіканки.

Що ж до начинки для картопляної запіканки, то тут повний простір вашої кулінарної фантазії. Крім картопляної запіканки з м'ясом (фаршем з прокручене вареного м'яса зі смаженою цибулею), начинку неважко приготувати з суміші пасерувати овочів, потрухів, печінки, відварених подрібнених грибів, рибного філе і пр.

Для приготування картопляної запіканки з м'ясом розігрівають духовку і тримають блюдо на середньому нагріві до повної готовності і рум'яної скоринки. При подачі на стіл кожну порцію поливають розтопленим вершковим маслом.

Крім картопляної запіканки з м'ясом дамо ще пару рецептів з тієї ж улюбленої росіянами картоплі.

Як приготувати картопляні котлети з грибами (а точніше, з грибним соусом)

 Як приготувати картопляну запіканку з мясом
Приготуйте таку ж картопляну масу, як у попередньому рецепті, і можете додати в неї нашаткований припущенний цибулю і роздавлений часник. З цієї маси сформуйте котлети, запаніруйте їх у борошні або сухарях і обсмажте в достатній кількості масла або жиру.

Грибний соус до таких котлет — це, як мовиться, класика жанру. Його готують з відварених дрібно посічені грибів, подрібненого ріпчастої цибулі, натертих на крупній тертці моркви і кореня петрушки. Додають трохи масла і припускають на що залишився грибному бульйоні. Залийте цим соусом готові картопляні котлети і подавайте блюдо на стіл.

Як приготувати картопляні зрази


kak prigotovit kartofelnuyu zapekanku s myasom 2 Як приготувати картопляну запіканку з мясом
Це теж класичне картопляне блюдо, своєрідні картопляні пиріжки з м'ясною начинкою. Тісто для них готують з рівних кількостей тертого сирого і вареного картоплі, змішаних між собою з додаванням яєць, солі і перцю. З цієї маси формують коржики, по центру яких кладуть фарш, а краї загортають і прищипують. Фарш роблять з провернути вареного м'яса, пасеровані цибулі та спецій за смаком. Підсмажувати зрази покладається на салі, щоб утворилася рум'яна кірочка, а подавати на стіл можна з грибною підливою або зі сметаною.

Схожі статті

Коментарі закриті.

Пошук
In win блок питания 600w. Cоветы по ремонту.